♥ i love you ♥

Daisypath Anniversary tickers

mempersembahkan

2 minggu sebelum cuti

Assalamualaikum,

Erm, dah lama aku tak update blogg kan. Haha.. okay..Now, dah cuti sekolah okay terasa bosan gilaa duduk kat rumah. Okay hari ni aku nak cerita  " 2 minggu sebelum cuti sekolah " Erm, 2 minggu ni aku asyik menangis je. Nak tahu sebab apa ? baca kat bawah ni..

Tak ingat hari tak ingat tarikh..
Erm, seminggu sebelum cuti sekolah.. Okay, minggu ni aku menangis gilaa gilaa lah.. Nak tahu ? okay, Time ni aku tengah duduk kat kelas. Then, Hidayah, Farah , Angelee kena panggil dengan cikgu Shamshena *cikgu kaunseling* Then, bila diorang dah jumpa dengan cikgu diorang masuk kelas diorang cakap kat aku yang cikgu Shamshena panggil kat bilik kaunseling. Aku dah agak dah mesti kene kaunseling lagi -,-. Then, dah sampai dah bilik kaunseling. Okay, time tu Allah sahaja yang tahu hati aku macam mana.. Then, cikgu soal macam macam ape yang aku nak jawab aku jawab , kalau aku tak nak jawab aku senyap. Then, tertibe cikgu tanya soalan tu ! Okay, nampak sangat diorang bocorkan rahsia aku.. Mana tak geram. Okay, lebih kurang satu jam sampai rehat aku kene kaunseling macam *u** je ouh.. hesy...

Then, dekat kantin. Aku buat muka macam orang marah. Serius siapa tak marah ouh.. Then, aku senyap je. Farah pulak. ergghh ! Meluat aku buat baik depan aku pulak. WT*! 

Lepas rehat Hidayah, Angelee, Farah pergi jumpa cikgu Shamshena. Then, Hidayah cakap kat cikgu yang die tak nak pergi lawatan PRS tu.. Then, cikgu cakap "Kenapa awak tak nak pergi?" hidayah cakap "Saya taknak Aminah duduk sorang sorang kat sekolah saya nak teman die" *time aku dengar hidayah cerita kat aku air mata aku mengalir*  Then,  Farah cakap "Hidayah asal kau nak korbankan untuk Aminah.. Masa die dengan abang wan die ingat kau tak ?" Then, Hidayah cakap ape entah.. Tertibe cikgu masuk campur "Hidayah asal awak nak marahkan Farah sedangkan Aminah yang bersalah dan cikgu tahu Aminah tu keras hati" Hidayah senyap je..Cikgu "Nanti awak cakap lah ngan die kenapa awak tak nak pergi. Sebab awak tak nak die berangan temenung" Nampak ! time ni aku tak tahu apa apa pon tertibe cikgu cakap aku yang bersalah ! eh ! Nama je cikgu kaunseling -,-. And aku suka termenung ke ? Setahu aku tak kowt. Aku duduk diam pon sebab aku malas nak bercakap.

Then, Hidayah turun sebab cikgu nak cakap dengan Angelee and Farah. Then, Farah tu mula laa cakap bukan bukan. hesy.. Farah cakap dekat cikgu Hidayah berrubah sebab aku. HELLO ! aku kawan dengan Hidayah dah lama okay ! Kau je yang baru kenal die tahun ni tak sampai pon setahun ! Aku rasa Hidayah berubah sebab kau ! Dah laaa fikiran Blue ! Kau fikir aku nak laa kawan dengan orang macam tu ! Please sebenarnya, aku tak ada niat langsung nak kawan dengan kau !Tak silap aku cikgu cakap Hidayah berubah sebab aku Shafwanul berubah sebab aku. APA NI ! hmm.. okay, aku redha ape yang Farah dah cakap kat cikgu. Sampai hati kau kan buruk burukkan aku kat depan cikgu. Hmmm.. aku tak kesah. DAMN!

Esoknya, kene kaunseling lagi macam **** je dowh ! huhu.. Cikgu soal aku macam macam. "Awak tahu tak yang Hidayah tu die tak nak pergi sebab kan awak" "Sebelum rehat die memang nak pergi tapi bile lepas rehat die taknak pergi semua diesebabkan awak, awak tahu tak" "Die taknak pergi sebab die sayangkan awak," errgghh ! bernanah telinga aku dengar. -,- biarlaa ikut suka hati die lah nak pergi ke taknak. DAMN !

Then, aku cerita perkara sebenar dengan cikgu. Cikgu pulak macam tak percaya je -,-. Then, perkara ini selesai time ni jugak ! Tapi aku tak puas hati. Kenapa Farah nak buruk kan aku depan cikgu. Sedangkan aku tak tahu apa apa. Then, yang kau nak paksa Hidayah pergi kenapa ? kau pon tak pergi. Seriusly, AKU TAK SUKA KAWAN DENGAN KAU !

Farah : Aku rasa kau yang banyak berangan. Kau cakap lelaki ni suka aku la. Daripada tadi die pandang aku. Then, kau cakap ramai gilaaa suka aku. Biasalaa aku kan HOT! ergghhh ! nak termuntah aku weyh!

Hidayah : Sorry, kalau disebabkan kite awak berubah. And, sorry, disebabkan kite awak kene marah ngan cikgu and kene kaunseling dengan cikgu :')

Shafwanul : Sorry, kalau disebabkan saya awak berubah :')


p/s: betul cakap hidayah. Kenapa benda ni berlaku time nak habis sekolah dah. Hmmmm :/


..........................................................................

No comments:

Post a Comment